Lisa Rooms doet al van kleins af aan atletiek. Ze boekte tal van successen met een zesde plaats op het EK veldlopen in Brussel als uitschieter. Een ervaren rot in het vak, maar toch leerde ze dit voorjaar nog iets bij. “Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open toen ik dat probeerde”, vertelde de afstandsspecialiste.
Voor het eerste internationaal kampioenschap van Lisa Rooms moeten we al bijna tien jaar terug in de tijd. De toen 19-jarige atlete liep op het EK veldlopen naar een 51ste plaats bij de junioren. Nadien volgden nog vier EK’s in het veld, met een onverhoopte zesde plaats in Brussel als beste resultaat, en werkte ze een EK af op de piste.
In haar weg naar de Olympische Spelen in Parijs kon Rooms rekenen op de ondersteuning van loopspeciaalzaak Runners’ lab voor het juiste materiaal. En bij het juiste materiaal, daar horen – tot Rooms haar grote verbazing – loopsokken bij.
“In al die jaren heb ik nooit aandacht aan mijn sokken besteed”, vertelt de pupil van Grete Koens. “Toen ik bij Runners’ lab langsging, waren ze verrast dat ik meestal gewone sokken draag in mijn loopschoenen. Ze hebben mij geadviseerd om het toch eens te proberen. Er ging direct een heel nieuwe wereld voor mij open. Zalig! Ik kan echt niet meer zonder nu.”
3.000m Steeplespecialist Tim Van de Velde bevestigt dat de meeste (top)atleten niet bezig zijn met dit eenvoudig item.
“Quasi niemand in de atletiek ligt wakker van welke sokken ze dragen”, weet Van de Velde. “Ik vroeger ook niet, maar nu zal ik zelden of nooit nog met een katoenen paar in mijn loopschoenen stappen. Die switch kwam er toen ik bij Runners’ lab begon te werken. Een goede, technische loopsok biedt gewoonweg zoveel meer comfort en minder wrijving.”
Een goede loopsok is namelijk anatomisch gevormd waardoor ze als gegoten zit in je (loop)schoenen. De sok is vaak naadloos of voorzien van platte naden zodat irritatie voorkomen wordt. Vaak zijn loopsokken voorzien van padding op strategische plaatsen. Dit zorgt voor extra demping en bescherming op de voornaamste drukpunten. Loopsokken kunnen zelfs je stabiliteit verbeteren door extra ondersteuning te bieden onder bijvoorbeeld de voetboog. Tenslotte zorgt het materiaal voor een goede vochtregulatie.
Bij aankoop van 2 Stance looponderbroeken, eveneens een ondergewaardeerd item onder lopers met nochtans een hoog comfortgehalte, ontvang je deze maand bij Runners’ lab een paar Stance loopsokken gratis. Win-win. ;)
Wil je zelf ervaren hoeveel verschil de juiste sok kan maken naar (loop)comfort toe? Ontdek dan hier het aanbod van Runners’ lab.