Even overwoog Michael Bultheel (30) om er na de Spelen in Rio de brui aan te geven en zich op het doktersbestaan te richten, maar ondertussen is hij alweer een hele poos keihard aan het trainen om er komend zomerseizoen weer te staan. Doel is het WK in Londen.

Met liefst zeven halve finales op grote internationale toernooien – vier EK’s, twee Spelen en een WK – heeft Michael Bultheel er al een carrière op zitten om u tegen te zeggen. Toch besliste hij na Rio om nog minstens één jaar door te gaan. En als hij doorgaat, dan is het niet om aan te modderen. “Uiteraard hoop ik nog te verbeteren, nog veel zelfs. Dat moet de bedoeling zijn”, aldus Bultheel. Verbeteren betekent zijn persoonlijk record van 49″04 nog eens aanscherpen, en wie weet volgt dan een duik onder de magische 49-grens of zelfs een Belgisch record, dat met 48″91 al 21 jaar op naam van Marc Dollendorf staat.

Met één groot doel trok hij drie weken op stage: het WK in Londen begin augustus. “Ik koos opnieuw voor Australië. Dit keer verbleef ik in Tasmanië, bij Australisch kampioen Tristan Thomas.” Die laatste is een leeftijdsgenoot van Bultheel en heeft een persoonlijk record van 48″68. “De stage is goed verlopen. We trainden aan het Australian Institute of Sports en ik heb er wat specifiek werk kunnen verrichten.”

Hoewel het seizoen in het teken staat van het WK en Bultheel zoals steeds ambitieus is, wil hij geen grote uitspraken doen over de plaats die hij daar ambieert. “Laten we maar beginnen met de selectie. Dat zal gezien de strenge limiet van 49″35 al moeilijk genoeg zijn.”

De zware trainingen blijft de naar Leuven uitgeweken West-Vlaming combineren met zijn doktersloopbaan. Als specialist in opleiding is er momenteel weinig sprake van een spreiding in functie van zijn atletiekcarrière. “Momenteel ben ik voltijds atleet én voltijds dokter”, zegt hij met de glimlach. In het verlengde van zijn gesmaakte blogs en passage op het atletiekcongres wil dokter Bultheel alle lezers tot slot nog met een tip naar huis sturen: “Gooi het statisch stretchen overboord. Met dynamisch stretchen bereik je veel meer. Zwaai om de hamstrings te stretchen bijvoorbeeld met je been in plaats van dat been ergens op te leggen en voorover te buigen.”

1 REACTIE

  1. Terug in de tijd!!! Wij,atleten van zo wat 40 jaar geleden, deden niets anders dan dynamisch stretchen en toen kwam de rage van het stretchen. Toen wij daar als trainer kritisch tegenover stonden waren wij ouderwets… Straks zal men misschien ook beseffen dat veel kilometers lopen en keihard trainen ook goed is én dat het niet nodig is om constant op trainingsstage te gaan.

Reacties zijn gesloten.