Meerkamper Thomas Van Der Plaetsen en verspringer Cedric Nolf zijn fan van het eerste uur, maar kende u St. Grandson al? De band met (voormalig) atleet Benjamin Decloedt is één van de acht finalisten van de Nieuwe Lichting, een muzikale wedstrijd van Studio Brussel.

Benjamin Decloedt doet bij menig atletiekliefhebber misschien nog een belletje rinkelen. De Torhoutse atleet, aangesloten bij HAC, hinkstapte als scholier, junior en senior richting enkele (vice-)Belgische kampioenentitels en haalde als beste bijna de 15m. In 2010 was hij nog de derde hinkstapspringer op de outdoor jaarranglijsten. Door knieproblemen legde hij zich de laatste jaren nadrukkelijker op zijn andere passie, muziek, toe.

St. Grandson, het muzikale project van Decloedt, is dit jaar gekozen tot één van de 8 finalisten van ‘De Nieuwe Lichting 2015’ van Studio Brussel. De band werd met het nummer ‘Midnight Swim‘ (bekijk de clip hierboven) vorige donderdag geselecteerd uit niet minder dan 800 inzendingen. Het publiek kan deze week drie winnaars kiezen, die daarop mogen optreden in de AB en op Pukkelpop.

Onder andere meerkamper Thomas Van Der Plaetsen en verspringer Cedric Nolf zijn fans van het eerste uur. Beiden waren al op optredens van St. Grandson en riepen via hun sociale media al op om voor de band te stemmen.

De stemming voor De Nieuwe Lichting loopt tot donderdagavond 12/02 en kan via deze link: http://stubru.be/denieuwelichting2015/stemopdenieuwelichting.