De eerste manche van het CrossCup-seizoen heeft twee mooie winnaars opgeleverd. Ruben Querinjean bracht het stokje veilig binnen voor een oppermachtig Team Rock’N’Run. Eline Dalemans kwam voor AVLO als sterkste uit de strijd met Julie Voet en Chloé Herbiet. Die laatste pakt het nog voorzichtig aan na haar stressfractuur van deze zomer.

Team Rock’N’Run (Ziad Audah-Antoine Senard-Ruben Querinjean) – 1ste plaats mannen

Querinjean: “Na twee jaar doet het me veel plezier om hier opnieuw te winnen met dit droomteam. Ik wist ook niet goed waar ik stond in vergelijking met de anderen dus er was wel wat twijfel. Mijn start was stevig dus ik heb nog even gevreesd dat ik het moeilijk zou krijgen, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen.”

Audah: “Het betekent veel voor ons als team om hier te winnen. We dragen deze wedstrijd in ons hart. Dit is onze derde opeenvolgende overwinning in Berlare: wat een superbegin van het veldloopseizoen.”

AVLO (Fien De Decker-Lisa Rooms-Eline Dalemans) – 1ste plaats vrouwen

Dalemans: “Ik had geen goed overzicht van wat er achter mij gebeurde, maar ik hoorde de speaker wel voortdurend roepen dat Chloé (Herbiet; red.) eraan zat te komen. Dat was dus spannend, maar ik heb mijn wedstrijd gewoon zo snel mogelijk afgewerkt. Als ik had ingehouden om te sparen voor een sprint had ik haar extra moed gegeven om het gat te dichten.”

De Decker: “Voor mij is het leuk en heel speciaal om met Lisa en Eline te mogen lopen. Zoiets gebeurt niet vaak.”

Rooms: “Het was werkendag. Ik ben blij met mijn keuze om als tweede te lopen en zo 3km voor mijn rekening te nemen. Daar had ik wel vertrouwen in. Het doet deugd om er op die manier in te komen. Ik heb qua tijd een groot gat dicht gekregen dus ik kan alleen maar tevreden zijn.”

Lyra-Lierse (Lander Vermeulen-Ward Leunckens-Nicolaï Saké) – 2e plaats mannen

Saké: “Ward en Lander hebben mij fantastisch gelanceerd, waardoor ik het gat naar de andere clubteams al snel gedicht had. Ze hadden een moeilijke taak, maar hebben het enorm goed gedaan. Lander is anderhalf jaar geblesseerd geweest, komt terug en doet direct mee met de grote jongens. De spirit was vandaag om ons te smijten en er vol tegenaan te gaan. We hebben van Lyra-Lierse een gevestigde waarde gemaakt die op de Relays elk jaar meestrijdt voor het podium. Er stonden hier superveel jeugdatleten voor ons te supporteren. Het is heerlijk om hen op deze manier te inspireren. De mannen van Rock’N’Run zijn klasbakken, dus een dikke proficiat en alle respect naar hen toe. Ik ben nu twee keer tweede geweest in de CrossCup, dus ik zou liegen als ik zeg dat ik nu niet voor de titel ga.”

Foto: Ruben Redant

WACO (Fleur Carmans-Juliette Secretin-Chloé Herbiet) – 2e plaats vrouwen

Herbiet: “Toen ik het stokje kreeg, dacht ik dat het podium wel erg veraf lag. Ik heb keihard gewerkt en was al heel blij toen ik de derde plaats te pakken had. Maar ik heb nog doorgedrukt en ben erin blijven geloven. Ons team was erg sterk, dus ik moet Fleur en Juliette bedanken. Na mijn stressfractuur ben ik nog heel voorzichtig, want de schrik zit erin om me opnieuw te blesseren. De zin om te lopen is wel enorm en ik denk dat het veldlopen ideaal is om mij de komende maanden uit te leven. Hier kan ik plezier maken zonder aan dat medische verhaal te moeten denken. Psychologisch heeft de blessure er toch zwaar op ingehakt. Deze winter ligt mijn volledige focus dus op de cross en daarna kijk ik naar Leuven, maar ook daar zal het waarschijnlijk de 10km of de halve marathon worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in