Team Rock’N’Run en AVLO hebben met de Relays in Berlare de openingsmanche van de EnergyVision CrossCup gewonnen. Eline Dalemans kon Chloé Herbiet van zich afhouden na een koers waarin 5 teams op een gegeven moment aan kop hadden gelegen. Bij de mannen stond Team Rock’N’Run zoveel concurrentie niet toe. Ziad Audah sloeg een gat, Antoine Senard diepte het uit en Ruben Querinjean liep solo naar de overwinning toe. AV Lyra-Lierse was het eerste voltallige clubteam.

Als de herfst in het land is, duiken de afstandslopers het veld in. Voor de eerste manche van het EnergyVision CrossCup-seizoen trok het crosspeloton naar Berlare. Daar werden traditiegetrouw estafettestokken doorgegeven. Langs vrouwelijke zijde stonden heel wat sterke drietallen klaar om AVLO – met Lisa Rooms en Eline Dalemans – het leven zuur te maken. Bij de mannen was de winnaar van de vorige twee edities, Team Rock’N’Run, de duidelijke topfavoriet. Naast Ziad Audah en Antoine Senard kon coach Thomas Vandormael namelijk ook Ruben Querinjean opstellen.

In de eerste beurt bij de vrouwen was Nel Vanopstal de uitblinkster. De ACME-atlete gaf na één ronde het stokje als leidster door. Kort achter haar volgden Laura Schadron, Nina Van Pelt, Sophie Laloux en Lotte Scheldeman. Fien De Decker – de 15-jarige AVLO-clubgenote van Rooms en Dalemans – deed het verdienstelijk en wisselde rond plaats 14. Rooms begon aan een knappe remonte en zou uiteindelijk tot aan de hielen van de kopgroep geraken. Ze gaf als vierde door in het zog van Lucie Grandjean (gemengd team met Laloux en Emma D’Haene), Lana Ryckaert (Looise) en Charlotte Penneman (gemengd team met Schadron en Julie Voet). Een kleine halve minuut verderop kregen Sofie Van Accom en Chloé Herbiet hun stokje in handen. Voorin de wedstrijd gingen Dalemans en Voet er met twee van door. Herbiet slaagde er bijna in om helemaal naar voor te lopen, maar kreeg uiteindelijk alleen de AVR-belofte te pakken. Dalemans hield wel stand en bracht de overwinning mee terug naar Lokeren. Hannah Enkels en Jenka Wittevrongel leidden Looise en ACME naar plaatsen 4 en 5. Het AVLO-drietal komt aan de leiding van het Energyvision CrossCup-klassement, gevolgd door de dames van WACO en Looise. Schadron, Penneman en Voet werden derde, maar krijgen als gemengd team niet de volle punten.

Foto: Ruben Redant

Team Rock’N’Run stond als torenhoog favoriet aan de start en nam al snel alle twijfel weg. Audah nam de openingsronde voor zijn rekening en sloot die in eerste positie af. Maxime Delvoie voor CS Dyle en Lennert Dewulf voor RCG konden wel nog dicht bij hem in de buurt blijven. Kobe Hermans, Quentin Kebron en Lander Vermeulen hielden DCLA, RFCL en AV Lyra-Lierse goed in de wedstrijd. Antoine Senard sloeg voor Rock’N’Run een kloof die nooit meer gedicht zou worden. Achter hem bleven de verschillen tussen de achtervolgers – Sébastien Fauconnier, Jennen Mortier, Ward Leunckens, Lode Van Tente, Clément Labar, Wout De Waegenaere en Tristan Gevaert – beperkt. Querinjean kreeg het stokje in handen met een comfortabele voorsprong op DCLA en RCG, die gelijktijdig wisselden. Nicolaï Saké kwam al snel aansluiten bij Guillaume Grimard en Robbe Camphens, zodat drie teams mochten bikkelen om twee podiumplekken. Uiteindelijk was het Saké die Lyra-Lierse de tweede plaats bezorgde, voor Grimard en DCLA. RCG eindigde als vierde, op 37 seconden van het oppermachtige Rock’N’Run. In het voorlopige algemeen klassement gaan de mannen uit Lier aan de leiding, aangezien de Rock’N’Run-atleten niet allemaal bij dezelfde club aangesloten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in