Op de Bredase Singelloop, die dienst deed als Nederlands kampioenschap halve marathon, hebben twee Belgische dames de strijd om de medailles overschaduwd. Hanne Verbruggen werd tweede in 70’18” en verbeterde daarmee ei zo na haar persoonlijk record. Roxane Cleppe vertaalde de enorme progressie die ze al over 10km toonde nu ook naar de halve marathon en komt met 70’39” op plaats vier terecht in de Belgische all time ranking.

Op het Nederlands kampioenschap halve marathon in Breda blonken naast onder andere Maureen Koster ook een aantal Belgische namen op de startlijst. Hanne Verbruggen keerde twee maanden na haar indrukwekkende olympische marathon terug in competitie. De nummer 19 van Parijs kwam meteen goed uit de verf en scheerde rakelings naast haar PR. Verbruggen werd tweede na Koster en moest met 70’18” nauwelijks drie seconden toestaan op haar eigen toptijd. Een onverhoopt succes nadat een covid-besmetting er de voorbije weken stevig op had ingehakt. Roxane Cleppe knalde in september naar 32’04” op de 10km en kwam daarmee de Belgische top 6 aller tijden binnen. De 23-jarige USBW-atlete bevestigde haar steile opmars door in Breda derde te worden na 70’39”, goed voor twee en een halve minuut winst op haar PR en plaats vier in de historische nationale ranglijst. Victoria Warpy werd algemeen zevende in 74’11”. Bij de Nederlandse mannen werd de titelstrijd gewonnen door Frank Futselaar.

In Utrecht ten slotte kon Eline Dalemans een gelijknamige wedstrijd winnen, al was de Singelloop daar 10km lang. Ze klaarde de klus in 33’27” en ging zo bijna een minuut sneller dan toen ze tweede werd op het BK begin augustus.

V.l.n.r.: Eline Dalemans, Roxane Cleppe en Victoria Warpy na het BK 10km op 3 augustus – Foto: Yorben Audenaert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in