Nu een olympische cyclus is afgelopen, kondigt er zich een wissel van de wacht aan. De 4x400m en 4x100m zullen onder een nieuwe bondscoach toewerken naar de Olympische Spelen van LA. De Nederlander Bram Peters neemt de rol over van Jacques Borlée. François Gourmet krijgt de meeste zeggenschap over de 4x100m, zo bracht Le Soir naar buiten. Beide coaches krijgen er eveneens een assistent-coach bij. De Vlaamse werpers kunnen voortaan trainen onder het bewind van Marc Van Mensel. 

Vier keer Europees outdoorkampioen, drie keer Europees indoorkampioen, twee keer wereldindoorkampioen, twee medailles op een WK outdoor… Jacques Borlée kan heel wat adelbrieven voorleggen als hoofdcoach van de Belgian Tornados. Nu Borlée een stap opzij zet, is het aan de Nederlander Bram Peters om de grote schoenen te vullen. Peters was lang de assistent-coach van Laurent Meuwly, de coach van Femke Bol, en nam onder meer Lieke Klaver onder zijn vleugels.

De 32-jarige Nederlander die met een PR van 45″94 op de 400m zelf ooit een beloftevolle atleet was, mag in België dus een trede hoger opereren. Hij krijgt er nu zelf een assistent-coach bij, en die positie wordt ingenomen door Carole Bam. Bam stond de afgelopen jaren al aan het hoofd van de Belgian Cheetahs.

Ook bij de 4x100m zal eenzelfde structuur aangenomen worden. Daar worden er echter twee pionnen van eigen bodem ingezet. François Gourmet, de coach van Julien WatrinRobin Vanderbemden en Belgian Rocket Marine Jehaes, wordt de nieuwe hoofdcoach van de aflossingsploeg. Lieve Van Mechelen leverde de afgelopen jaren knap werk met de Belgian Falcons en mag haar ervaring als assistent-coach blijven delen. Rudi Diels stond in 2008 aan het hoofd van het gouden kwartet, maar gaat op pensioen.

Foto: Jolien De Bock

Atletiek Vlaanderen heeft eveneens de posities van de hoofdcoaches herbekeken. Tom Corstjens trad in januari 2021 aan als werptrainer, maar wordt nu vervangen door Marc Van Mensel. Van Mensel kegelde zijn speer ooit 81m59 ver en is ondertussen al vele jaren actief als trainer. Ides Verhulst, vorige maand nog actief op het WK voor junioren, is al één van zijn populairs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in