In de catacomben van het Koning Boudewijnstadion stonden meetingdirecteur Kim Gevaert, Jonathan Sacoor en Eliott Crestan gisterenmiddag in het kader van de Allianz Memorial Van Damme de pers te woord. Gevaert droomt van een of meerdere wereldrecords, Sacoor en Crestan hopen dan weer dat ze in eigen land nog een snelle tijd uit de benen kunnen schudden.

De Allianz Memorial Van Damme vindt dit jaar niet enkel op de traditionele vrijdag, maar ook op zaterdag plaats. Onze hoofdstad is dit jaar namelijk het decor van de finale van de Diamond League. Voor de organisatie betekende dat extra werk, maar het belooft een waar atletiekfeest te worden. Met een totale prijzenpot van 1,920 miljoen dollar deden ook de sponsors en de Diamond League zelf een extra duit in het zakje.

Meetingdirecteur en voormalig topsprintster Kim Gevaert kondigde trots aan dat eind deze week maar liefst 82 olympische medailles op de piste in het grootste stadion van ons land te bewonderen zullen zijn. In 9 disciplines slaagde de organisatie er zelfs in om het volledige podium van Parijs aan te trekken. Gevaert deelde ook nog mee dat er 24 Belgen zullen deelnemen, maar Nafi Thiam hoort daar niet bij. De olympische kampioene op de zevenkamp zal vrijdag wel gehuldigd worden door Koning Filip. Het wordt ook uitkijken naar het afscheid van Kevin en Jonathan Borlée.

Foto: Christel Saneh for World Athletics

Naast Gevaert zat 400m-loper Jonathan Sacoor. Hij hoopt vrijdag nog een laatste keer dit seizoen te schitteren. De 25-jarige loper sprak van een “comebackseizoen” en kwam nog eens terug op de Olympische Spelen. “Het was een moeilijke beslissing om mijn individuele kansen aan de kant te schuiven voor de aflossingsploegen. Ik ben er wel trots op dat ik die beslissing genomen heb.”

Ook Eliott Crestan stond gisteren de pers te woord. Hij komt zaterdag in actie op de dubbele baanronde. Crestan gaf aan dat hij na de Spelen is blijven doortrainen. De loper was tevreden dat hij dit seizoen ervaring kon opdoen in onder meer de Diamond League manches in Parijs en Monaco.

Enkele dagen geleden verraste de organisatie nog door aan te kondigen dat Sydney McLaughlin-Levrone zowel op vrijdag als op zaterdag zal lopen. De Amerikaanse wereldrecordhoudster op de 400m horden zal in Brussel een 400m en een 200m lopen. Gevaert deelde mee dat McLaughlin-Levrone super gemotiveerd is om in Brussel in actie te komen en dat de Amerikaanse in supervorm verkeert.

Foto: Dan Vernon for World Athletics

De 70.000 toeschouwers die – verspreid over de twee dagen – komen kijken, hopen ten slotte natuurlijk op een wereldrecord. Daarvoor kijkt Gevaert niet alleen naar superster Mondo Duplantis (polsstokspringen), maar ook naar  Yaroslava Mahuchikh (hoogspringen) en Winfred Yavi (3000m steeple).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in