Nu het zomerse pisteseizoen aan zijn laatste stuiptrekkingen toe is, begint de fervente crosser al van een heerlijk modderbad te dromen. Om deel te mogen nemen aan de apotheose van het najaar, het EK veldlopen, zullen de Belgische atleten in de top 4 moeten eindigen op het BK in Hulshout.

Na het overdonderende succes van het EK veldlopen in Brussel keken heel wat crossfanaten halsreikend uit naar de selectiecriteria voor de editie van 2024. Zou Belgian Athletics de lijn doortrekken en opnieuw opteren voor een grote selectie? Het antwoord op die vraag is overwegend positief. In alle categorieën, van junioren mannen tot senioren vrouwen, wordt een team van vier atleten uitgestuurd. Twee minder dan het maximum toegelaten aantal van zes, maar wel voldoende om met één atleet op overschot mee te dingen naar de landenklassementen. Ook in de mixed team relay zal een Belgisch ensemble aan de start verschijnen.

Naast de omvang van de selectie is ook de duidelijkheid van de criteria telkens een aandachtspunt. Met name sinds 2021, toen het ‘potentieel top 20’-criterium door een kort gedingrechter werd afgeschoten. De voorwaarden zijn dit keer glashelder. Wie mee wil naar Antalya moet in de top vier eindigen tijdens het BK in Hulshout op 17 november. De drie beste mannen en de drie beste vrouwen op de korte cross worden geselecteerd voor de mixed team relay.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in