Ondanks een grand-cru jaar zet Alexander Doom de samenwerking met Philip Gilson stop. In elf jaar tijd vormde Gilson de 400m-specialist om tot een wereldtopper. Zijn gouden plak op het WK indoor en EK outdoor is daar het ultiem bewijs van. In de toekomst nemen Koen Bellemans en Tine Bex het trainerschap over. Dat meldde Le Soir.

De Olympische Spelen in Parijs verliepen niet geheel zoals gehoopt voor Alexander Doom. De Belgische recordhouder op de 400m mocht finale-ambities koesteren na zijn wervelend indoor- en outdoorseizoen, maar ging er door een blessure uit in de halve finale. Ook met de Belgian Tornados kwam de atleet uit Roeselare niet meer in actie.

En toch kan Doom met tevredenheid terugkijken op de voorbije maanden. De specialist van de baanronde ontbolsterde helemaal dit jaar met titels en straffe chrono’s. Doom veroverde namelijk dubbel goud op het WK indoor en EK outdoor op de individuele 400m en de 4x400m. Zijn BR van 44″15 doet eveneens achterover vallen.

Al deze prestaties zette Doom neer onder de vleugels van Philip Gilson. Elf jaar lang bundelden de twee de krachten, maar aan die samenwerking komt nu een einde. De 27-jarige atleet kiest met Koen Bellemans en Tine Bex komend seizoen voor een nieuwe wind. Bellemans, de trainer van Helena Ponette, en Bex, de coach van Tibo De Smet, gaan er een duo-taak van maken.

Gilson en Berings – Foto: Golazo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in