Vijf Belgen lieten dinsdagavond in het buitenland van zich horen. In het Italiaanse Rovereto verlengde Jonathan Sacoor zijn al erg lang seizoen met een degelijke chrono op de 400m. Elie Bacari deed hetzelfde op de hoge horden. Lisa Rooms, Vanessa Sterckendries en Annelies Nijssen verkozen Kopenhagen boven het Noord-Italiaanse stadje. De seizoensbestes van het trio bleven er overeind.

In zijn eerste wedstrijd na de Olympische Spelen wist Jonathan Sacoor nog steeds een heel degelijke indruk te maken. De nummer vier van het EK in Rome deed dat in het Italiaanse Rovereto, een World Athletics Continental Tour Silver-meeting.

Sacoor zag nipt de tweede plaats aan zich voorbijgaan op de 400m, maar met een derde plaats in 45″33 kan de atleet niet ontevreden terugblikken. Sacoor heeft er met het WK indoor in Glasgow, de World Relays, het EK in Rome en de Olympische Spelen in Parijs dan ook al een lang en slopend seizoen opzitten. Uitgeteld is hij echter nog allerminst. Vorig jaar dook Sacoor geen enkele keer onder de 46 seconden. Nu lukt het hem nog steeds ruimschoots.

Elie Bacari kon zich na zijn olympisch debuut moeilijker gedeisd houden. De hordespecialist kwam sindsdien al tweemaal in actie. In Italië zou hij voor de derde maal de spikes aanbinden. De nog altijd maar 20-jarige atleet was snel uit de blokken en haspelde zijn hindernissen af in 13″61. Daarmee eindigde Bacari net buiten de top drie. Over vijf dagen komt de revelatie van dit jaar opnieuw in actie in Brescia.

Foto: Jolien De Bock

In Kopenhagen ging Lisa Rooms op zoek naar een mooi slotakkoord van haar beste jaar ooit. Hoewel de kersverse olympiër op de 5.000m het voorbije seizoen heel wat doelen kon afvinken, bleef een PR op de 5.000m alsnog uit. Ook in haar laatste wapenfeit van deze zomer kwam daar geen verandering in.

Rooms positioneerde zich in het tweede deel van het pak. Ze wist zich in het verdere verloop van de wedstrijd echter niet meer voorin te tonen en finishte haar twaalf en een halve ronde in 15’39″30, ruim tien seconden boven haar besttijd. Haar recordambities zullen dus enkele maanden in de ijskast moeten, maar Rooms kan wel terugblikken op een zesde plaats op het EK veldlopen, deelname aan de Olympische Spelen en een BR op de 3.000m.

Mede-olympiër Vanessa Sterckendries bleef in de Deense hoofdstad eveneens boven haar beste prestatie van het seizoen. De Belgische recordhoudster in het hamerslingeren moest het lang met 63m91 stellen. In haar laatste poging voegde ze toch nog een kleine meter toe op het scorebord. Met 64m72 eindigde de OEH-atlete uiteindelijk als zesde.

Sterckendries droomt nog altijd van de 70 meter. Met 69m49 kwam ze dit jaar al aardig in de buurt kwam, maar in Kopenhagen viel de puzzel niet in elkaar. Op dezelfde meeting liep Annelies Nijssen op de 800m nog naar 2’05″43.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in