Op dag twee van het WK junioren heeft Zoë Laureys zich geplaatst voor de halve finales van de 400m horden. Ze liep 58″99 en stoot daarmee als elfde door. Ylio Philtjens sprong met de polsstok over 5m10, maar mag daarmee niet aantreden in de finale. Verschillende finalisten zetten dezelfde prestatie neer in minder sprongen en kwamen zo voor hem in de pikorde te staan.

Twee Belgen in actie op de tweede dag van het WK junioren in Lima. Zoë Laureys beet de spits af tijdens de reeksen van de 400m horden. De atlete van A.C. Duffel schoot snel weg en nestelde zich meteen voorin, goed wetende dat aan de eerste drie plaatsen een rechtstreeks halve finaleticket verbonden was. Laureys hield haar inspanning vol en kwam als derde over de meet in 58″99. Met nog acht tienden overschot op haar seizoensbeste en een seconde op haar persoonlijk record kan het mogelijk nog een stukje sneller vrijdag. In de derde halve finale treedt Laureys aan in de buitenbaan.

Ylio Philtjens zag het muntje net de verkeerde kant op vallen in zijn kwalificatiewedstrijd. De jonge polsstokspringer klaarde samen met dertien collega’s 5m10 terwijl vier anderen nog een aantal centimeter hoger uitkwamen. 17 atleten voor 12 finaleplaatsen dus. Philtjens had één keer gemist op 4m95 en twee keer op 5m10, drie kruisjes die hem zuur zouden opbreken. In de totaalstand kwam hij daarmee namelijk op een gedeelde veertiende plaats uit, onvoldoende voor de finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in