Zeven Belgen trokken op woensdagavond naar het Poolse Szczecin, waar één van hen zich nadrukkelijk liet gelden. Daniel Segers werkte de baanronde sneller dan ooit af en kwam in deze World Athletics Continental Tour Bronze-meeting als eerste over de streep. Zijn nieuwe toptijd van 45″53 doet hem opschuiven naar de elfde plaats op de Belgische ranglijst aller tijden. Hanne Claes noteerde haar tweede chrono ooit op deze afstand. Ook op de kortere sprintafstanden en de 1500m kwamen landgenoten in actie.

Daniel Segers was er dit seizoen bij op het EK in Rome en op de Olympische Spelen in Parijs. Een blessure aan de hamstring hield hem in de Italiaanse hoofdstad aan de zijlijn. Ook op de Spelen mocht de RESC-atleet, die moest opboksen tegen stevige kleppers in de selectie, geen meter afleggen met de aflossingsploeg.

Bij terugkeer werd echter duidelijk dat Segers klaar was om in te vallen als het nodig was. Op 18 augustus flirtte de atleet namelijk al met een nieuwe duik onder de 46 seconden, een chrono waar hij in het verleden slechts eenmaal onder dipte. Woensdagavond beukte Segers wel overtuigend door de 46-secondenbarrière. In het Poolse Szczecin dook hij exact vier tienden onder zijn één jaar oude PR om uit te komen op 45″53. Zijn toptijd kreeg nog meer glans toen de fotofinish onze landgenoot als winnaar aanduidde.

In een land met een rijke 400m-geschiedenis schuift de 23-jarige beloftevolle atleet op van de veertiende naar de elfde plaats aller tijden. Hij gaat onder meer Christian Iguacel voorbij en nadert tot op twee honderdsten van Robin Vanderbemden, de nummer tien aller tijden.

Foto: Jolien De Bock

Nog op de 400m liep Hanne Claes haar tweede tijd van dit seizoen. Haar 51″84 was nota bene haar tweede tijd ooit op deze afstand. De Belgian Cheetah eiste daarmee de tweede plaats op in het internationale veld.

Delphine Nkansa was er ook bij in Polen. Met 11″51 over 100m, weliswaar met tegenwind, bleef de kersverse olympiër een eind boven haar beste tijden. Op de 200m kwam de Europese beloftekampioene beter uit de verf. Ze kwam als tweede over de meet in een seizoensbeste van 23″25, zo’n twee tienden boven haar PR. Opnieuw blies de wind bovendien de verkeerde kant uit.

Kobe Vleminckx en Simon Verherstraeten werkten hetzelfde programma af als Nkansa en toonden zich aan elkaar gewaagd. Verherstraeten was met 10″40 in zijn reeks net iets sneller dan zijn trainingspartner (10″48) die in een andere reeks werd ingedeeld. Op de halve baanronde trok de Belgische recordhouder, die dit keer wel een rechtstreeks gevecht kon aangaan, opnieuw aan het langste eind met 20″53 tegenover 20″55.

Op de 1500m kwamen Ziad Audah en Maxime Delvoie terecht in een deelnemersveld dat richting een chrono van 3’36 werd geloodst. Onze landgenoten konden niet profiteren van het weerwerk en zouden een handvol seconden boven hun PR’s over de streep bollen. Audah werd veertiende in 3’41″75. Delvoie zette als zestiende 3’44″23 op het bord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in