Vanaf zaterdagnamiddag staat de Leuvense Oude Markt in rep en roer. Nog niet door de terugkeer van de studenten, wel door het Internationaal Polsstokgala dat er op dat moment plaatsvindt. Belgische toppers Ben Broeders en Elien Vekemans ontmoeten internationale tegenstand van olympisch formaat.

Na enkele edities aan Hal 5 in Kessel-Lo keert het Internationaal Polsstokgala terug naar de formidabele Oude Markt in het centrum van Leuven. Organisator en polsstoktrainer Steven Taeleman is er opnieuw in geslaagd een hoogstaand veld bijeen te krijgen, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Na een voorprogramma dat al in de ochtend begint is het vanaf 16u30 aan de elitevrouwen. Lokale heldin Elien Vekemans bracht een maand terug het Belgisch outdoorrecord op 4m52 en is goed op dreef. De DCLA-atlete krijgt wel met stevige concurrentie af te rekenen. De Noorse Lene Retzius (PR 4m70) en de Nieuw-Zeelandse Imogen Ayris (PR 4m60) stonden twee weken geleden nog in de olympische finale. Verder verschijnen er ook sterke atletes uit de VS en Zwitserland op de aanloopstrook. Die wordt met kennis van zaken aangelegd en nagemeten, zodat (Belgische) records zeker de boeken in mogen.

Foto: Jolien De Bock

Bij de mannen, die er om 19u aan beginnen, is Ben Broeders de grote blikvanger. De Leuvenaar kan voor eigen volk vaak een tikkeltje meer, zoals in 2021 toen hij het Belgisch record op 5m81 bracht. Intussen sprong Broeders nog 4cm hoger en krijgt hij met de Oude Markt een inspirerend podium onder de voeten geschoven. Zijn grote uitdagers worden Nederlander Menno Vloon en twee Amerikanen met een PR van meer dan 5m80.

De polsstokstand staat opgesteld ter hoogte van de Krakenstraat en is voor iedereen gratis toegankelijk. Wie het springspektakel niet in levende lijve kan meemaken zal kunnen volgen via een livestream. De startlijsten en live-resultaten vindt u op atletiek.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in