De eerste marathon van Bashir Abdi als tweevoudig olympisch medaillewinnaar is bekend. Onze landgenoot heeft de smaak van de geaccidenteerde parcoursen te pakken en kiest voor New York op 3 november. Hij ontmoet er onder meer Tamirat Tola, die hem op de Olympische Spelen van het goud afhield.

Bashir Abdi is nog maar net thuis van Parijs en zijn volgende doel is al bekend. Op 3 november staat onze landgenoot aan de start van de New York City Marathon. De stijgende stroken in het olympische parcours moeten Abdi goed bevallen zijn, want ook in New York zijn er iets meer dan 250 hoogtemeters te overwinnen. De nationale recordhouder komt voor het eerst in actie in New York en kruist zo zijn vierde van zes Majors af. In Londen, Tokio en Chicago kon hij al podiumplaatsen in de wacht slepen.

De tegenstand oogt bijzonder sterk. Naast olympisch kampioen Tamirat Tola zal ook meervoudig Major-winnaar Evans Chebet meedingen naar de zege. Bij de vrouwen springen Hellen Obiri en Sharon Lokedi in het oog, de nummers drie en vier van Parijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in