Het Belgische 4x400m-team bij de vrouwen is zevende geworden in de finale van de Olympische Spelen. Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Hanne Claes en Helena Ponette klokten 3’22″40. Amerika was meesterlijk dominant en won met een boulevard voorsprong. Femke Bol loodste Nederland naar het zilver, voor Groot-Brittannië.

De allerlaatste meters op het paarse ovaal van het Stade de France waren voor de vrouwen van de 4x400m weggelegd. De Belgian Cheetahs plaatsten zich gisterenochtend voor die eindstrijd door de vijfde tijd van alle landen neer te zetten. De opstelling werd licht gewijzigd, want Naomi Van den Broeck kwam in de plaats van Camille Laus. Hanne Claes, Imke Vervaet en Helena Ponette bleven wel in de ploeg staan. Onze Europese bronzen medaillewinnaressen vatten hun koers aan vanuit baan twee.

Van den Broeck vertrok als startloper en liet nog net de Fransen achter zich. Bij het uitkomen van de bocht moest Vervaet een verbeten strijd uitvechten met de Canadese. Ze deed dat goed, maar moest plots om de Jamaicaanse heen manoeuvreren nadat zij haar stok had laten vallen. Vervaet gaf door aan Claes die zich aan de buitenkant moest opstellen en daardoor extra meters te lopen had. In de laatste beurt herhaalde dat scenario zich waardoor Ponette zich bij de laatste plaats moest neerleggen. Zevende dus, net als in Tokio. De dames liepen wel 3’22”40, hun tweede chrono ooit.

De gouden plak was voor een ontketende Amerikaanse ploeg, die onder meer kon rekenen op een 47″71-split van Sydney McLaughlin-Levrone. Ze wonnen in 3’15″27, één tiende langzamer dan het wereldrecord van de Sovjet-Unie uit 1988. Femke Bol loodste Nederland in de ultieme meters voorbij Ierland en Groot-Brittannië naar het zilver.

SPLITS
Naomi Van den Broeck – 51”67
Imke Vervaet – 49”80
Hanne Claes – 51”08
Helena Ponette – 49”95

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in