Straks schieten de Belgian Tornados en de Belgian Cheetahs uit hun startblokken voor hun 4x400m. Ondertussen maakte World Athletics de samenstelling van de teams bekend. Geen sterkhouders Alexander Doom en Naomi Van den Broeck in de reeksen, Cynthia Bolingo evenmin. Al is het nog niet uitgesloten dat Doom aan de start van de finale zal staan. 

Na de halve finale van Alexander Doom en de problemen rond zijn pubalgie, werd meteen duidelijk dat het moeilijk werd voor de Europees kampioen 400m om de estafette nog te halen. En dat blijkt nu ook uit de selectie. De Belgian Tornados zullen van start gaan met: startloper Jonathan Sacoor, Dylan Borlée, Florent Mabillé en als afsluiter Kevin Borlée. Wie niet meer van start zal komen bij de Belgian Tornados, is Robin Vanderbemden. Hij valt uit met een blessure, dat meldde het BOIC. Toch is het niet uitgesloten dat Doom aan de start staat van de finale van de estafette. Team Belgium maakte bekend dat ze er alles aan doen om de snelste man van het viertal fit te krijgen voor de finale.

Ook na de wedstrijd van Cynthia Bolingo werd het duidelijk dat ze momenteel niet bij de vier snelste Belgische dames hoort op de 400m. Carole Bam heeft in haar selectie gekozen voor startloopster Hanne Claes, Imke Vervaet, Camille Laus en als afsluiter Helena Ponette. Naomi Van den Broeck zullen we hoogstwaarschijnlijk pas terugzien in de finale. Zij krijgt nu de nodige rust na vijf wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in