De Belgian Rockets liepen deze ochtend hun eerste ronde in de 4x100m, maar kenden een ongelukkige wissel. Het Belgische kwartet startte sterk, maar gingen de mist in bij de laatste stokwissel. Vanuit baan drie zette Rani Vincke de boel in gang. Vervolgens was het aan Rani Rosius die op gelijke hoogte kwam met Italië. Rosius wisselde goed op Elise Mehuys, maar dan liep het mis.

Delphine Nkansa zette iets te vroeg aan waardoor Mehuys te ver diende uitlopen en Nkansa even wat moest inhouden. Vanuit een vierde plaats zakte het Belgische team daarom weg tot de laatste plaats en liep Nkansa in 43’55 over de meet. België werd naderhand ook nog gediskwalificeerd omdat de stokwissel buiten de toegelaten zone gebeurde. Een grote teleurstelling aldus voor onze Rockets en geen finale. De reeks werd uiteindelijk gewonnen door de Verenigde Staten.

Foto: Jolien De Bock

Pieter Sisk en Tibo De Smet mochten deze voormiddag ook nog herkansen op de 800m. Sisk kwam als eerste aan de beurt. Ditmaal kon hij zich beter positioneren dan gisteren. Vanuit het midden schoof Sisk op en loopt de Tsjech voorbij. In de eindsprint perst de Belg  er alles nog uit en loopt hij indrukwekkend voorbij de Jamaicaan, Keniaan en de man uit Vinicius. Sisk wordt derde in 1’45″49 en mag naar de hot seats. In de vierde reeks wordt helaas sneller gelopen waardoor Sisk zich niet via de snelste tijd alsnog voor de halve finale kan plaatsen.

In de derde reeks mocht Tibo De Smet herkansen. De Smet zette zich al gauw in het spoor van de Nieuw-Zeelander James Preston en de Fransman Benjamin Robert. Met een doorkomsttijd van 51’81 liepen ze sneller dan de vorige reeksen. De Smet probeerde via de buitenkant dichterbij te geraken en kwam zo zij aan zij met de Italiaan. Net zoals in de eerste reeks gisteren moest hij het echter bij de sprint een beetje laten afweten. Bijna leek het nog alsof hij voorbij de Venezolaan ging komen, maar De Smet finisht uiteindelijk vierde in 1’46”59.

Deze ochtendsessie wordt natuurlijk ook gekenmerkt door de zevenkamp waar we regerend Olympisch kampioen Nafi Thiam en ook Noor Vidts aan het werk kunnen zien. Alle updates van deze zevenkamp kunnen gevolgd worden in de aparte liveblog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in