Dag zeven van de atletiek op de Olympische Spelen zit er alweer op. Toch wat Belgen betreft. Michael Obasuyi was de enige landgenoot die de spikes aanbond van start ging in de halve finales van de 110m horden. De Belgische recordhouder kon zijn finaledroom helaas niet waarmaken. Hij sprintte naar een vijfde plaats in zijn reeks met 13″36. Het rechtstreeks finaleticket was gaan vliegen en ook op de verliezende tijden maakte de OEH-atleet met dit resultaat geen aanspraak.

Na een plaats in de finale op het WK indoor en het EK outdoor houdt het in Parijs op bij de halve finales van de 110m horden. Michael Obasuyi durfde na zijn grand cru-jaar nochtans dromen van een plaats bij de beste acht, al zou hij daarvoor wel boven zichzelf moeten uitstijgen.

Moeilijk, maar niet onmogelijk. Met die ingesteldheid ging Obasuyi van start in de halve finale. Obasuyi, die het overigens zonder Elie Bacari moest doen want zijn jongere concurrent wist zich niet te plaatsen, kreeg een loodzware reeks voorgeschoteld. Uittredend olympisch kampioen Hansle Parchement, wereldkampioen Grant Holloway en vice-Europees kampioen Enrique Llopis stonden alle drie naast onze landgenoot opgelijnd. De twee laatst genoemden zouden na 110m met hindernissen ook de twee rechtstreekse finaletickets wegkapen.

Foto: Christel Saneh for World Athletics

Obasuyi kende een degelijke start en hield gelijke tred met de anderen. Enkel Holloway was al in een vroeg stadium buiten schot. Tot iets voorbij halfweg kon het nog alle kanten uit voor de 24-jarige pupil van Patrick Himschoot, maar in het laatste stuk kreeg hij het moeilijk. Obasuyi finishte uiteindelijk als vijfde in zijn reeks in 13″36. Parchement en de Japanner Rachid Muratake, die beiden van start gingen in de reeks van Obasuyi, haalden het via de verliezende tijden.

In de vorige Olympische Spelen eindigde het voor Obasuyi in de reeksen. Dit keer vormen de halve finales het eindstadion, al mag de beste hordeloper van ons land zich wel knap veertiende van de wereld noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in