De Olympische Spelen denderen voort. Op atletiekdag nummer vier kwamen slechts drie Belgen in actie in de avondsessie. In het Stade de France deden Dylan Borlée, Alexander Doom en Jonathan Sacoor een gooi naar de halve finales op de 400m. Onze landgenoten moesten proberen om bij de eerste drie in hun reeks te finishen, iets waar enkel Doom in slaagde. Voor Borlée en Sacoor is er morgen wel nog het vangnet van de herkansingen.

Dylan Borlée kwam als eerste landgenoot op de baan. Borlée had de op een na traagste seizoensbeste tijd in zijn reeks. De top drie, die nodig was voor rechtstreekse kwalificatie, halen leek dan ook een moeilijke opdracht. Onze ervaren landgenoot liet de chrono stoppen na 45”36 waarmee hij als vijfde eindigde in zijn reeks. Morgen krijgt de 400m-loper wel nog een nieuwe kans in de herkansingen. Voor Jochem Vermeulen en Ruben Verheyden bracht die vernieuwing gisteren geen redding op de 1500m, misschien kan Borlée er wel van profiteren? Afspraak morgen om 11u20.

Foto: Erik van Leeuwen

Jonathan Sacoor kreeg in zijn reeks de buitenbaan toegewezen en moest dus zonder mikpunt voor hem jacht maken op een ticket voor de halve finales. De Amerikaan Quincy Hall leek in de reeks van Sacoor een certitude voor de kwalificatie. Ook Steven Gardiner liep dit seizoen al sneller dan 44”50, maar verscheen uiteindelijk niet aan de start. Sacoor verscherpte dit seizoen nog zijn persoonlijk record aan tot 44”98. Onze landgenoot sprintte in de laatste meters nog naar de vierde plek, maar de top drie liep te snel. Ook voor Sacoor was er nog het vangnet van de herkansingen. Hij besliste weliswaar om die te laten schieten zodat hij de benen kan sparen voor de 4x400m aan het einde van de week.

Alexander Doom mocht eergisteren nog vanuit zijn zetel toekijken hoe de gemengde 4x400m-ploeg zich verzekerde van een finaleplaats. Gisteren kwam Doom in die finale dan voor het eerst in actie in Parijs. Ondanks een prima split van de wereldkampioen indoor grepen de Belgian Waffles net naast een medaille. Van Doom werd wel verwacht dat hij zich op de individuele 400m probleemloos zou plaatsen voor de halve finales. Hij stelde niet teleur en liep een sterke wedstrijd. Hij panikeerde niet toen de Keniaan Zablon Ekhal Ekwam, die halverwege uitviel met een blessure, snel startte en naast hem kwam lopen. De winst in de reeks ging naar Charles Dobson, die Brit werd in Rome op het EK nog geklopt door onze landgenoot op weg naar zijn Europese titel. Doom kwam als tweede over de streep na 45”01 en loopt zijn halve finale overmorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in