Jochem Vermeulen en Ruben Verheyden slaagden er gisteren niet in om zich te plaatsen voor de halve finales op de 1500m. Gelukkig voor onze landgenoten werden er voor deze Olympische Spelen herkansingen geïntroduceerd. Die brachten echter niet de verhoopte redding. Rani Rosius en Delphine Nkansa hadden dan weer niks te verliezen op de 100m. De sprintbommen slaagden er niet in om hun toptijden van gisteren te benaderen of scherper te stellen en zijn dan ook uitgeschakeld.

Nadat onze landgenoten Jochem Vermeulen en Ruben Verheyden zich gisteren niet konden plaatsen voor de halve finales op de 1500m, mochten ze het vandaag in de herkansingen opnieuw proberen. Hun opdracht was simpel: in de top drie van hun reeks eindigen.

Foto: Erik van Leeuwen

Vermeulen miste de kwalificatie voor de halve finales gisteren nog met vier honderdste seconde. De loper hoopte zich vandaag dan ook alsnog van een verlengd verblijf in de Franse hoofdstad te verzekeren. Onze landgenoot nestelde zich van bij het begin van de wedstrijd goed vooraan en leek de situatie onder controle te hebben. In de laatste rechte lijn zakte de 26-jarige loper echter nog helemaal weg en eindigde hij als zesde.

Het was daarna aan Ruben Verheyden om de Belgische eer hoog te houden. In Verheydens reeks was het echter al vroeger duidelijk dat de top drie te snel liep voor hem. Hij eindigde de wedstrijd uiteindelijk als tiende. We zien morgen dus geen Belgen terug in de halve finales van de 1500m.

Foto: Erik van Leeuwen

Rani Rosius en Delphine Nkansa zorgden gisteren voor twee Belgische hoogtepunten door zich alle twee te kwalificeren voor de halve finales op de 100m. Rosius deed dat bovendien met een verbetering van haar persoonlijk record. Haar nieuwe besttijd is nu 11”10. Het Belgisch record van Kim Gevaert, dat op 11”04 staat, komt steeds dichterbij. De Limburgse sprintbom slaagde er vandaag niet in om nog sneller te gaan en kwam logischerwijze dan ook niet in aanmerking voor een finaleplek. Rosius kwam als voorlaatste in haar reeks na 11”29 over de streep.

Ook Delphine Nkansa mocht zich in het Stade de France meten met absolute wereldtoppers als Daryll Neita, Tia Clayton en Twanisha Terry. Nkansa had in de derde en laatste halve finale niets te verliezen en mocht na haar exploot gisteren proberen vandaag nog sneller te gaan. Dat lukte voor de 22-jarige sprintster niet. Met een chrono van 11”28 bleef ze boven haar persoonlijk record van 11”20 dat ze gisteren evenaarde. Rosius en Nkansa mogen wel nog even in Parijs blijven. Donderdag treden ze namelijk aan in de reeksen van de 4x100m.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in