Eén dag voor de start van het olympisch atletiektoernooi zijn de Belgische plannen voor de gemengde 4x400m uit de doeken gedaan voor de aanwezige media. Jacques Borlée en Carole Bam maken geen compromissen en gaan vol voor een medaille. De enige beschikbare wissel wordt voorbehouden aan Alexander Doom om hem te sparen voor de verhoopte finale.

Morgen, op de eerste atletiekdag van de Olympische Spelen, vinden meteen de reeksen van de 4x400m Mixed Relay plaats. Een dag later al worden de medailles uitgedeeld tijdens de zaterdagavondsessie. Bondscoaches Carole Bam en Jacques Borlée legden hun kaarten vandaag al op tafel door hun opstelling bekend te maken tijdens een persmoment. Vanuit de Cheetahs worden Naomi Van den Broeck en Helena Ponette afgevaardigd. Bij de mannen starten Jonathan Sacoor en Kevin Borlée in de reeksen. Als de finale gehaald wordt, staat de ancien zijn plaats af aan Alexander Doom. Wint België een medaille, dan zal ook Borlée er na vijf Olympische Spelen voor het eerst één mogen ontvangen. De vijf voornoemde atleten krijgen de voorkeur op Hanne Claes, Imke Vervaet en Florent Mabille, die vanuit Talence mee afgereisd waren naar het olympisch dorp.

België komt morgen om 19u15 in actie in de eerste van twee reeksen. Onze landgenoten starten in baan 7 (van 9) en kijken onder meer de VS, Jamaica en Polen in de ogen. Naast de drie beste landen uit elke reeks gaan ook de twee tijdsnelsten door naar de finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in