De Belgische aflossingsploegen stonden de voorbije jaren in voor een grote medailleoogst op de internationale kampioenschappen, met name de 4x400m. Daarom krijgt het BK 4×400 een ‘upgrade’. Deze wedstrijd wordt niet zoals alle andere disciplines afgewerkt op zondag 15 september in Oordegem. Het vindt een dag eerder plaats tijdens het voorprogramma van de Allianz Memorial van Damme. Inschrijven voor dit kampioenschap is nog steeds mogelijk.

Of de Belgian Tornados over tien dagen in hun olympische missie slagen, is maar de vraag. Wat echter niet meer in twijfel moet getrokken worden, is het aandeel van de broers Borlée in dit bijzonder aflossingsproject. Zij hebben de voorbije jaren getoond dat er zelfs op het allerhoogste toneel rekening gehouden moet worden met het kleine Belgenland. Daarom worden ze op de Allianz Memorial van Damme, dat dit jaar als finale van de Wanda Diamond League fungeert, gehuldigd.

Foto: Golazo

Bij wijze van eerbetoon krijgt ook de 4x400m een prominente plaats in het programma van de meest prestigieuze meeting van ons land. Op zaterdag 14 september zal namelijk het BK 4x400m afgewerkt worden tijdens het voorprogramma van de Allianz Memorial van Damme. De overige aflossingsdisciplines zullen een dag later in Oordegem afgewerkt worden.

Inschrijven voor het BK 4x400m is nog steeds mogelijk en kan via deze weg. Deelnemers van deze wedstrijd, hun reserveloper én de begeleider van het team krijgen bovendien een gratis ticket voor de Memorial op zaterdag 14 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in