De Tour de France kent zijn eindwinnaar. De voorbije drie weken werden we elke dag geconfronteerd met allerlei marginal gains uit het wielrennen. In atletiek zijn we nog lang niet zo data driven, al komt daar stilaan ook wel een shift in. Bij Runners’ lab lichten ze enkele nieuwe en minder nieuwe technische hebbedingen uit.

Train op basis van je vermogen

De vermogenmeter behoort tot de standaard fietsuitrusting van elke wielrenner, van amateur tot prof. Het gros van de lopers baseert zich eerder op het tempo of hartslag, maar ook in de loopkringen doet het metertje – bekend onder de naam ‘Stryd’ – steeds vaker zijn intrede.

Stryd bepaalt het vermogen van elke pas die je zet tijdens het lopen. De sensor meet je snelheid, loopdynamica, vermoeidheid, de hellingsgraad en houdt rekening met omgevingsfactoren zoals wind voor de berekening van je vermogen. Met deze real-time waarde kan jij het juiste tempo bepalen tijdens je training of wedstrijd. Vermogen kan zo een waardevolle gegevensset zijn om jou trainingsintensiteit en -efficiëntie te bepalen.

Bekijk het product hier.

Core Body Temperature Monitor voor hittebestendigheid

Je lichaamstemperatuur monitoren kan een groot voordeel opleveren als je je klaarstoomt voor een uitdaging in warme temperaturen. Je kan met de opgedane inzichten gerichte warmte-adaptatietrainingen toepassen en bijgevolg beter presteren in warme omstandigheden.

Het is dan ook niet verrassend dat een groot deel van de Tour de France-renners vertrouwt op de CORE temperatuursensor om hun lichaamstemperatuur te meten. De innovatieve sensortechnologie is compact, comfortabel en waterdicht.

Sinds kort is er ook een CORE-app die dit toestel nog interessanter maakt. In de app krijg je een Heat Adaptation Score en Heat Strain Zones. De Heat Adaptation Score houdt je thermische fitheid bij zodat je kan zien welke invloed de warmte-adaptatietrainingen heeft. Met de Heat Strain Zone kan je trainingen aanpassen naar hogere dagelijkse warmtebelasting, wat uiteindelijk je warmteadaptatiescore verhoogt.

Bekijk de CORE temperatuursensor hier.

Lees de impact van je training af op je pols

Een Garmin of Polar zie je vaak terug rond de pols van lopers. Coros won de laatste jaren eveneens aan populariteit en bekendheid, maar bij Runners’ lab zijn ze ook helemaal overtuigd van de kwaliteiten van Suunto. Het Fins merk bracht onlangs de Suunto Race en de Suunto Race S, de ‘vrouwvriendelijke’ versie met een slanker design en menstrual cycle tracking.

Verteer jij al je trainingen? Boek je progressie? En welke impact heeft je menstruatiecyclus op je trainingen? De Suunto Race (S) geeft je – in de mate van het mogelijke – op alles een antwoord.

Suunto heeft bovendien niet alleen horloges. Het draait bij het volgende minder om de marginal gains, maar eerder om een leuk, technisch hebbeding. Ook de draadloze oortjes van Suunto worden geprezen. “De Suunto Wing maakt gebruik van bone conduction waardoor de trilling via de gehoorbeentjes naar de schedel gaat en je gehoorgang dus vrijblijft. Een troef, want als je gaat lopen, hoor je nog altijd het verkeer. Nog een troef specifiek voor dit product is de prima geluidskwaliteit en ruisonderdrukking in vergelijking met vergelijkbare producten. Enkel de beperkte batterijduur van dit toestel is enigszins een minpunt.”

Bekijk hier de twee laatste genoemde producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in