Cynthia Bolingo waagde zich vandaag in Italië aan haar tweede individuele baanronde van dit seizoen, maar is daar niet ongeschonden uitgekomen. De 31-jarige Belgian Cheetah moest na 200m haar voet volledig van het gaspedaal halen en kon de race vervolgens niet afmaken. Haar trainster Carole Bam vertelde bij La Dernière Heure dat een blessure aan de kuit de oorzaak is.

Op donderdag 1 augustus gaat de atletiek van start op het grootste sportevenement van de wereld. Twee weken voor de startdatum krijgt Cynthia Bolingo mogelijk een stevige uppercut te verwerken.

De atlete werkte zondag haar eerste individuele 400m van het seizoen op bescheiden wijze af met 52″96 als eindresultaat. Woensdagavond kroop ze in Italië opnieuw in de startblokken om zichzelf wederom te testen in aanloop naar de Olympische Spelen. Bolingo hield vooral een koude douche over aan haar optreden. De eerste 200m ging ze goed mee, maar net voor het ingaan van de tweede bocht liet de Belgische recordhoudster iedereen gaan. Ze bolde uit en ging er enkele tellen later bij zitten.

De collega’s van La Dernière Heure kregen Carole Bam, de trainster van Bolingo, inmiddels te pakken. Zij vertelde dat het om een kuitblessure gaat, maar over de ernst van de blessure is nog geen duidelijkheid. Op de World Relays moest Bolingo eveneens verstek geven door last aan de kuit.

Bolingo beleefde vorige zomer haar beste seizoen ooit met een vijfde plaats op het WK in Boedapest op de 400m en een eerste duik ooit onder de 50 seconden. Ze was ook uitgegroeid tot de sterkhoudster bij de Belgian Cheetahs en de Mixed Relay-ploeg. Dit jaar vormden blessures de rode draad in haar voorbereiding waardoor de atlete ver verwijderd bleef van haar allerbeste vorm. Door deze nieuwe blessure is de vraag momenteel niet langer of Bolingo nog haar beste benen terugvindt voor de start van de Olympische Spelen. Wel of Bolingo üperhaupt fit geraakt… Duimen maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in