Op de Moore Guldensporenmeeting in Kortrijk hielden heel wat nationale en internationale toppers hun generale repetitie voor de Olympische Spelen. Wij kaartten na met Tibo De Smet, Jonathan Sacoor en Elie Bacari. Nafi Thiam was niet beschikbaar voor een reactie.

Jonathan Sacoor – Winnaar 400m in 45″48

“Na het EK was het tijd om opnieuw wat te trainen in plaats van wedstrijden te lopen. Ik kwam hier dus aan de start met een stevig trainingsblok in de benen. Dat voelde ik toen het aan de 200m al moeilijk begon te worden. Met een fris gevoel gaat dat nog meer op automatische piloot. Ik hoopte wel op iets sneller en dacht ook dat het beter was, maar ik kan mijn prestatie in de juiste context zien.”

“Het is al een lang seizoen geweest met het WK indoor, de Bahama’s en het EK. Ik zit al aan twintig wedstrijden terwijl het hoofddoel nog moet komen. Het stevige trainen heb ik nu gedaan, dus vanaf het precamp in Talence volgende week gaan we rusten en afbouwen richting Parijs. Daar heb ik met de individuele 400m en de aflossingen verschillende doelen. Ik droom van de finale, al zal ik daar ten opzichte van vandaag nog wel een seconde voor moeten vinden.”

Elie Bacari – Winnaar 110m horden in 13″49

“Ik loop opnieuw in de 13”4 en ben blij met die constante. Het eerste deel van mijn koers in de finale was wel slecht dus daar ben ik niet blij mee. Dinsdag loop ik nog in Luzern en ik voel dat ik mits een goede start een dikke tijd in de benen heb zitten. Het moet ook beter vanaf de reeksen, want met 13’7 mag ik niet tevreden zijn. In Parijs wil ik de halve finales halen en daar zo hard mogelijk gaan. Ik ambieer 13’2 en het BR beloften. Mijn voorbereiding verloopt goed en ik weet dat ik dat in een perfecte wedstrijd zou kunnen neerzetten.” Het beloftenrecord staat vandaag op 13”32 en behoort toe aan Michael Obasuyi.

Foto: Jolien De Bock

Tibo De Smet – 2de op de 800m in 1’45″17

“Ik ben blij met dit resultaat, het draait niet super dit seizoen dus een lage 1’45” doet mij deugd. Ik ben blij met hoe ik de wedstrijd heb aangepakt, want bij de man voor mij moest ik niet proberen aanklampen. Het was mijn laatste 800m voor de Spelen. Ik wilde een seizoensbeste, het goede gevoel vinden in de race en diep gaan. Dat is vandaag allemaal gelukt.”

Op de voorbije twee Diamond Leagues ging het verduiveld hard op de 800m, in beide races gingen zes mannen sneller dan 1’43″00. “Ik zie ook wat er gebeurt op het wereldniveau en ben mij ervan bewust dat die toptijden misschien nog niet voor dit jaar zijn. Het fenomenale BR dat Eliott (Crestan; red.) heeft neergezet is werelds. De 800m is de voorbij jaren wat achtergebleven ten opzichte van de 1500m, maar nu maakt ook onze discipline die grote sprong. Gisteren eindigde je op de Diamond League bij de laatsten met 1’43, dat zegt genoeg.”

“Op de Spelen kan ik dankzij de herkansingsronde sowieso twee keer lopen. Het belangrijkste voor mij is dat ik met een tevreden gevoel naar huis kan. Het is mij al iets te vaak voorgevallen dat ik na een kampioenschap achterblijf met het gevoel dat het beter kon. Vlieg ik eruit in de herkansingen of haal ik de halve finale? Na Parijs wil ik gewoon voldaan mogen terugkijken. Het is iets uniek en dat wil ik kunnen koesteren.”

Foto: Jolien De Bock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in