Op de laatste dag van de Amerikaanse trials in Eugene heeft Sydney McLaughlin-Levrone het wereldrecord op de 400m horden verbeterd. De Olympisch kampioene van Tokio scherpte haar eigen recordtijd aan met drie honderdsten tot 50”65. Om aan te geven hoe snel dat is, met die tijd was ze bij de trials als zesde geëindigd op de 400m.

Ook Femke Bol zal maandag wakker zijn geworden in het besef dat er iets heel speciaals nodig is om deze zomer olympisch goud op de 400m horden te winnen. Al tijden wordt gehoopt op een titanenduel over de horden tussen de regerend wereldkampioen Bol en de wereldrecordhouder McLaughlin-Levrone in het Stade de France. Maar het is de vraag of er op donderdag 8 juli in de finale iemand kan tippen aan McLaughlin-Levrone. De tijd die de Amerikaanse zaterdagavond neerzette in Eugene is acht tienden sneller dan het PR van Bol (51”45).

In de finale van de trials was het verschil met de concurrentie al bij de start gemaakt en de voorsprong bedroeg aan de finish twee seconden. Anna Cockrell (52”64 ) en Jasmine Jones (52”77) legden beslag op de plaatsen 2 en 3.

“Toen ik de tijd zag, was ik heel verrast, geschokt”, zei McLauglin-Levrone na de race. “Echt waar, ik had dit niet gedacht. Ik wist dat ik in staat was onder de 51 seconden te lopen, ik moest op mijn passen letten, maar ik voelde dat de vorm goed was.”

De wereldrecordhoudster waarschuwt dat ze nog sneller wil. “Tot waar ik kan gaan? Ik zou heel graag eens onder de 50 seconden lopen, maar ik weet niet of dat dit seizoen zal zijn, of volgend seizoen of nog later.”

Wereldbesttijden voor Rai Benjamin en Masai Russell

Op de laatste dag van de trials in Eugene was ook Rai Benjamin razendsnel op de 400m horden. Hij won de finale in 46″46, een wereldbesttijd en de vijfde tijd ooit gelopen. Daarmee bleef hij in de finale CJ Allen (47″81) en Trevor Bassitt (47″82) voor.

Op de 100m horden liep Masai Russell zaterdag naar de vierde snelste tijd ooit met 12″25. In een geweldig sterke finale met zes atletes onder de 12″40 legden Alaysha Johnson en Grace Stark (beide 12″31) beslag op de andere podiumplaatsen en kwalificatie voor Parijs.

Geen Olympische Spelen voor Christian Taylor en Sandi Morris

De grote verrassing was zondag de vierde plaats voor Sandi Morris in het polsstokhoogspringen. Met 4m68 miste de nummer 2 van Tokio het podium en daarmee kwalificatie voor de Olympische Spelen. Bridget Williams, Katie Moon en Brynn King gingen alle drie over 4m73 en vertegenwoordigen Team USA met de polsstok in Parijs.

Ook tweevoudig olympisch kampioen Christian Taylor ontbreekt in Parijs. In de hinkstap finale werd hij slechts tiende met 16m32. De plaatsen op het podium werden ingenomen door winnaar Salif Mane met 17m28, Russell Robinson (17m01) en Donald Scott (16m87).

1 REACTIE

  1. Beste,

    U schreef:

    De Olympisch kampioene van Tokio scherpte haar eigen recordtijd aan met drie tienden tot 50”65.

    U bedoelt wellicht drie honderdste want van 50,68 naar 50,65 is 0,03 oftewel drie honderdste.

    Groet, Frans Dera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in