Noah Lyles en Gabby Thomas hebben zaterdag bij de Amerikaanse trials de 200m gewonnen. Beide sprinters liepen in Eugene een wereldbesttijd. Sha’Carri Richardson kwam in de finale niet verder dan de vierde plaats en loopt daardoor op deze afstand olympische kwalificatie mis.

Na zijn eerste plaats op de 100m was er opnieuw winst voor Noah Lyles op de dubbele sprintafstand. Met 19”53 zette de sprinter uit Florida een nieuwe wereldbesttijd op de klokken. Net als op de 100m was de tweede plaats voor Kenny Bednarek (19”59), Erriyon Knighton (19”77) werd derde.

De drievoudig wereldkampioen van Boedapest mag zich gaan opmaken voor vol olympisch programma. Lyles keerde uit Tokio terug met een bronzen medaille van de 200m, in Parijs wil Lyles behalve schitteren op de individuele sprintnummers ook een gooi doen naar eremetaal op de 4×100 en 4×400 estafettes.

Christian Coleman werd al vierde op de 100m en finishte zaterdag ook in de finale van de 200m op de meest ondankbare plaats met 19”89. Daarmee loopt Coleman ook op dit nummer individuele kwalificatie voor de Spelen nipt mis.

Thomas toont topvorm

Net als Lyles won Gabby Thomas brons op de 200m in Tokio. Ook zij zal in Parijs meer willen nadat ze in de finale van de 200m kwalificatie veilig stelde. Vrijdag liep ze in de halve finale al een wereldbesttijd (21”78) en in de finale trok ze die goede vorm door met 21”81.

Plaatsen 2 en 3 waren voor Brittany Brown (21”90) en McKenzie Long (21”91). Met 22”16 liep Sha’Carri Richardson het podium mis. Voor de winnares van de 100m vorige week zaterdag komt er dus geen extra individueel nummer bij in Parijs.

Zaterdag werden ook de halve finales van de 400m horden gelopen. Sydney McLaughlin-Levrone greep die aan om een nieuwe wereldbesttijd te klokken. Met overschot kwam ze binnen op 52”48, een honderdste sneller dan de tijd gelopen door Femke Bol in de finale van het EK. De finale is zondag, op de laatste dag van de Amerikaanse trials.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in