Op de Silver Meeting in Madrid heeft Naomi Van den Broeck zich van deelname aan de Olympische Spelen verzekerd. De Belgian Cheetah werkte haar baanronde af in een dik PR van 50″80 en liet de rechtstreekse limiet zo vijftien honderdsten achter zich. Op de Belgische all time ranking springt ze van de vijfde naar de tweede plaats, alleen nog voorafgegaan door Cynthia Bolingo. Onder de vele andere Belgen in actie in de Spaanse hoofdstad viel ook Elise Vanderelst op met haar derde chrono ooit op de 1500m.

Naomi Van den Broeck was voor vandaag al aan het beste jaar uit haar carrière bezig. Ze sloopte haar 400m-PR’s zowel indoor als outdoor en debuteerde met veel glans op de lage horden. In Rome slaagde ze er met de Cheetahs in om een eerste internationale kampioenschapsmedaille te pakken. Voor het hoogtepunt van deze zomer, de Olympische Spelen, had Van den Broeck zich nog niet rechtstreeks geplaatst. De limiet bedroeg 50″95 en lag dus nog meer dan zes tienden verwijderd van haar oude besttijd (51″59).

In Madrid kreeg Van den Broeck enkele snelle vrouwen naast zich om een topprestatie na te streven. Concurrentes als Sharlene Mawdsley, Amandine Brossier en Alice Mangione zetten de toon in het eerste deel van de baanronde. Onze landgenote had echter subliem ingedeeld en rolde alle tegenstand nog op in de laatste rechte lijn. Op de stadionklok stond achteraf 50″80 af te lezen, een waanzinnige chrono die Van den Broeck naast haar ticket voor Parijs ook de tweede plaats in de Belgische all time ranking bezorgt. Het BR staat sinds vorig jaar op 49″96 en behoort toe aan Cynthia Bolingo.

Foto: Jolien De Bock

Nog in Madrid werkte Timothy Herman een mooie speercompetitie af. Bij zijn tweede poging leek de ACME-atleet voor het eerst dit seizoen de 80m-kaap gerond te hebben, maar zijn tuig landde nipt buiten de sector. In de laatste ronde zorgde Herman toch voor een mooi eindresultaat door 79m49 te gooien, zijn tweede prestatie van het seizoen. Dylan Borlée haspelde de 400m af en werd – net als Herman in het speerwerpen – vijfde. De sprinter klokte met 45″37 zijn beste tijd van het seizoen. Michael Obasuyi liet de klok na tien hoge horden op 13″40 stoppen.

Elise Vanderelst kan van een geslaagde Spaanse uitstap spreken. Ze kwam op de metrische mijl na 4’04″79 over de meet. Dat is haar beste chrono sinds 2022 en haar derde aller tijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in