Elien Vekemans heeft tijdens de kwalificaties van het polsstokspringen haar aanvangshoogte niet gehaald. Ze begon aan haar competitie op 4m10, een hoogte die ze normaal met de vingers in de neus springt. Vandaag ging de lat driemaal tegen de grond, al kan ze door aanhoudende blessureperikelen wel verzachtende omstandigheden inroepen. Het EK in Rome zit er daardoor vroegtijdig op voor de DCLA-atlete.

De aanloop naar dit EK atletiek verliep op zijn zachtst gezegd beroerd voor Elien Vekemans. De vice-Europese beloftekampioene sukkelde de afgelopen twee maanden met een blessure aan de achillespees en kon daardoor niet op haar gebruikelijke wijze de aanloop uitvoeren. Met trainingsachterstand en een nog steeds gevoelige pees zou het dus moeilijk worden voor de polsstokspringster om een plaats in de finale te versieren.

Dat bleek ook effectief het geval te zijn. Vekemans begon aan haar competitie op 4m10 en dat werd meteen ook de eindhalte. Vekemans haalde de lat driemaal naar beneden en maakte geen aanspraak op de finale.

1 REACTIE

  1. Het is een enorme tegenslag als je in een belangrijk sportjaar gekwetst bent en het herstel wil niet vlotten.
    Maar de harde realiteit is dat gekwetste atleten niet thuis horen in een selectie. In de sport bestaan geen mirakels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in