Zowel Jonathan Sacoor als Dylan Borlée wisten zich vlot te verzekeren van de halve finales van de 400m op dit EK in Rome. Sacoor toonde geen tekenen van vermoeidheid na de 4x400m mixed van gisteren en kwam in zijn reeks als eerste over de meet. Borlée moest iets harder werken. Zijn 45”62 en vierde plaats hield hem echter evenmin weg uit de volgende ronde.

Jonathan Sacoor krijgt een druk programma voorgeschoteld op dit EK in Rome. Gisterenavond laat had de Belgian Tornado een groot aandeel in het Belgisch record van de mixed 4x400m-ploeg. Veel tijd om te pruilen over de bijhorende vierde plaats kreeg hij niet. Deze ochtend moest hij al opnieuw aan de bak voor de reeksen van de individuele 400m.

In de eerste reeks had Sacoor het voor het zeggen. Hij domineerde de hele wedstrijd en won uiteindelijk in 45″50. Dylan Borlée kreeg gisteren rust. Toch oogde hij twee reeksen later net iets minder fris. Hij moest echt knokken voor zijn plaats en kwam niet verder dan de vierde stek. Zijn chrono van 45″62 bracht wel snel rust. Hij klokte de zevende tijd van alle deelnemers en mag zich opmaken voor de volgende ronde.

Alexander Doom mocht als snelste man van het seizoen de reeksen overslaan. Ook hij is er dus morgen bij.