Het wordt geen hoogspringfinale voor Merel Maes op het EK in Rome. Het nog altijd maar 19-jarige talent moest daarvoor over 1m89 en slaagde niet in deze opzet. 1m85 wist ze wel te overbruggen waardoor ze als negentiende dit toernooi verlaat.

Doorstoten naar de EK-finale van het hoogspringen zou op papier een moeilijke karwei worden voor Merel Maes. De realiteit bleek niet anders te zijn. Maes begon nog goed aan haar concours met foutloze pogingen op 1m76 en 1m81. Op 1m85 maakte ze met succes gebruik van de tweede poging. Op 1m89, een centimeter boven haar seizoensbeste, had ze helaas niet genoeg aan haar drie kansen.

Hoewel Maes al jaren meedraait aan de top van het hoogspringen in België en al meerdere internationale seniorenkampioenschappen heeft bijgewoond, is ze nog altijd maar 19 jaar. Dan kan je niet anders dan met opgeheven hoofd dit kampioenschap verlaten. Toch was er enigszins teleurstelling op te sporen bij de pupil van Fernando Oliva. Die 1m89, die afhankelijk van de foutenlast voldoende kon zijn voor de finale, had ze graag op het resultatenblad gezet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in