We hebben er van augustus 2022 op moeten wachten, maar afgelopen nacht werkte Sydney McLaughlin-Levrone eindelijk nog eens de baanronde met tien hindernissen af. De wereldrecordhoudster had duidelijk geen moeite om er weer in te komen. Ze zette met 52”70 meteen de beste wereldjaarprestatie op haar naam.

Sydney McLaughlin-Levrone mag je gerust onvoorspelbaar noemen. Ze verdwijnt net zo snel weer van startlijsten als dat ze een 400m horden weet af te leggen. Heel wat fans hekelen het feit dat de wereldrecordhoudster – en tevens één van de absolute supersterren van onze sport – nauwelijks te bewonderen is.

Vorige zomer kon de 24-jarige Amerikaanse een knieblessure als excuus inroepen. Daardoor mistte ze ook het WK in Boedapest en een nieuw, langverwacht duel met Femke Bol. De laatste keer dat de twee het tegen elkaar opnamen, was tijdens de WK-finale in Eugene. McLaughlin-Levrone zette scherpte toen het wereldrecord aan tot 50”68, Bol werd toen tweede.

Het ziet er niet naar uit dat de twee elkaar voor de Olympische finale in Parijs elkaar in de ogen zullen kijken, al suste McLaughlin-Levrone afgelopen nacht haar fans wel door in Atlanta voor het eerst in bijna twee jaar nog eens haar favoriete discipline af te werken. Haar comeback mocht er wezen. De pupil van Bob Kersee, die er bovendien bekend om staat om zijn atleet (te?) vaak uit competitie te houden, maakte er quasi een ererondje van. Ze finishte met grote voorsprong in 52”70, goed voor een beste wereldjaarprestatie en een gezonde dosis vertrouwen.

McLaughlin-Levrone deed na afloop nog een uitspraak die ons des te meer doet uitkijken naar de toekomst. “We hebben nog niet veel op de horden getraind dus er is nog veel dat beter kan.”

Benieuwd of Bol, haar grootste uitdaagster, morgen kan antwoorden tijdens haar eerste 400m horden van het seizoen. De Nederlandse neemt de Diamond League in Stockholm voor haar rekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in