Als partner van de familie Borlée breidt Crelan haar engagement in de Belgische atletieksport verder uit. De bank wordt hoofdpartner van het 4×400 meter project bij de heren. Ze wordt verder hoofdpartner van de Belgische Atletiekbond en shirtsponsor van onze nationale atletiekploeg. Dat nieuws maakten Luc Versele, CEO van Crelan, Jacques Borlée, coach van de 4x400m-aflossingsploeg en de co-voorzitters van de Belgische Atletiekbond, Eddy De Vogelaer en Thomas Lefebvre, vandaag tijdens een persconferentie bekend.

Crelan is al lange tijd actief in de sportsponsoring, als hoofdsponsor van veldritkampioen Sven Nys en sinds 2011 ook als Premium Partner van de familie Borlée. Luc Versele, CEO van Crelan: “Dankzij deze sponsoring kunnen onze atleten zich volledig concentreren op hun sport in de beste omstandigheden. De keuze voor Sven Nys en de familie Borlée maakten we niet toevallig; het gaat over de toppers in hun discipline, topatleten die voor hun sport leven en zeer toegewijd en professioneel te werk gaan. Die toewijding en professionaliteit zijn waarden waar wij ook als bank voor staan. Deze samenwerking leidde al tot vele mooie overwinningen waar wij ook als bank voor staan.”

Crelan wordt hoofdpartner van de Koninklijke Belgische Atletiekbond

Vandaag verlengden de Koninklijke Belgische Atletiekbond en Crelan hun samenwerkingsovereenkomst. Meer nog, de bank wordt hoofdpartner van de atletiekbond en shirtsponsor van de nationale atletiekploeg. De overeenkomst heeft een duur van drie jaar met een optie voor de bank om ze
daarna nog met twee jaar te verlengen. Op die manier neemt Crelan een duurzaam engagement op lange termijn in het ondersteunen van de atletieksport.

Een concreet gevolg van deze samenwerking is dat Crelan voortaan op de ploegkledij van de nationale atleten zal prijken. Luc Versele, CEO Crelan: “Onze samenwerking komt de werking van de Koninklijke Belgische Atletiekbond, de aan haar verbonden Vlaamse Atletiekliga en de Ligue
Belge Francophone d’Athlétisme en de nationale atleten ten goede. Samen met de Bond zetten we ook onze schouders onder enkele initiatieven die de atletiek en het sportbeleven dichter bij de mensen willen brengen. Uiteraard zijn we als bank ook fier dat onze naam ‘Crelan’ binnenkort op de shirts en kledij van onze nationale atleten zal prijken. Samen met alle medewerkers van de bank wens ik hen alvast veel succes toe op de komende Europese kampioenschappen in Zürich.”

Eddy De Vogelaer en Thomas Lefebvre, co-voorzitters van de KBAB: “De Atletiekbond is verheugd een sterke partner als Crelan aan haar zijde te hebben. De relatie bestond al, maar deze nieuwe stap maakt van Crelan een prominente partner in de komende jaren. Crelan ondersteunt nu de atletieksport in haar volle breedte: van topsport (via de shirts), over de brede competitiesport (via de rugnummers) tot
de recreatiesport (via Fit Free/Iedereen Atleet)”.

Atletiek dichter bij het grote publiek brengen

Samen met de atletiekbond zet Crelan als hoofdpartner haar schouders onder de campagne ‘Iedereen Atleet!’, een campagne die de werking van de 132 atletiekclubs en haar leden in ons land bekender wil maken bij het grote publiek, en jong en oud
warm wil maken voor het sporten. Samen bewegen onder vrienden, familie, collega’s,… het kan ook in de plaatselijke atletiekclub.
Daarnaast start in 2014 ook de pilootfase van het project Fit Free waar de atletiekclubs zullen samenwerken met de gemeentelijke of stedelijke sportdiensten rond conditie- en multitrainingen, beweegparcours en fit-battles. Ook in dit meerjarenproject is Crelan hoofdpartner. Luc Versele: “Als gezonde Belgische coöperatieve bank willen wij ook ons steentje bijdragen aan een gezonde en sportieve maatschappij. Sport en voldoende lichaamsbeweging zijn belangrijke factoren in ons geestelijk en lichamelijk welzijn. ‘Mens sana in corpore sano’ is een belangrijke leuze die wij graag mee helpen ondersteunen.”